Kies de yoga die bij jou past

Hatha yoga

Hatha yoga is een rustige vorm van yoga en is geschikt voor iedereen. Het richten van de aandacht op de ademhaling en het bewust opmerken van het lichaam zorgt ervoor dat de concentratie toeneemt en de losse stroom gedachten in het hoofd afneemt. Daardoor wordt meer innerlijke rust ervaren. De bewustwording van de adem maakt dat je beter kunt ontspannen, doordat je makkelijker kunt ontspannen lossen allerlei blokkades in je lichaam op. Op deze wijze breng je balans in lichaam, adem en geest. 

Yin yoga

Yin yoga gaat diep terwijl het een zachte yogastijl is. Je mannelijke en actieve yang energie en vrouwelijke, zachte yin energie breng je in balans door regelmatig een yin yoga les te volgen. De houdingen werken op een gezonde manier door op het bindweefsel, de organen, gewrichten en botten. Maar ook op het bewustzijn en hoe je omgaat met stressvolle situaties. Het effect van yin yoga is dat je energie weer vrij kan stromen.
De houdingen worden zittend en liggend uitgevoerd en we houden ze 3 tot 5 minuten aan. Er zijn kussens, bolsters en dekens om je te ondersteunen, zodat de spieren niet hard hoeven te werken.

Restorative yoga

Restorative yoga werkt op een passieve, niet actieve manier. 

Tijdens de houdingen, veelal zittend en liggend, wordt het lichaam ondersteund door grote en kleine kussens, blokken of dekens. De houdingen worden langere tijd aangehouden.  Het plaatst het lichaam in houdingen die werkzaam zijn op zowel fysiek als mentaal vlak, zonder spanning op te wekken. Met behulp van bewuste ademhaling en meditatie wordt het lichaam in staat gesteld zelfs de diepste spanningslagen los te laten en op deze manier wordt een ontspanningsreactie in het gehele lichaam en de geest in werking gezet. 

Stoelyoga

De stoelyoga les is een zachte vorm van yoga waarbij we gebruik maken van een stoel. Omdat het niet voor iedereen haalbaar is om (langere tijd) op de grond te zitten, is een stoel de meest logische uitkomst. Ook bij staande yogahoudingen zorgt de stoel voor meer houvast. Voor ouderen is deze vorm stoelyoga een aanrader! De houdingen zijn erop gericht de kwaliteit van leven en de vitaliteit te verbeteren en te ondersteunen. Tevens vormt deze stoelyoga les een ontmoetingsplek voor gelijkgestemden. 

Jongeren yoga

Dit yoga uurtje is voor jongeren in de leeftijd van 12 tot en met 18 jaar, want yoga helpt je om alle gedachten in je hoofd op een rijtje te zetten. Door fysieke oefeningen en door aandacht voor je ademhaling, word je rustig en ontspannen. Dit gevoel neem je mee naar huis. Als je het druk hebt, bijvoorbeeld met school en huiswerk, zul je merken dat je de drukte veel beter aan kunt door regelmatig yoga te doen. Iedereen kan het, het heeft niets met lenigheid te maken. 

Yoga Nidra

Yoga Nidra is een op zichzelf staande stroming binnen de yogafilosofie. De letterlijke betekenis van Yoga Nidra is 'yogaslaap'. Maar anders dan de naam doet vermoeden heeft het niets met slapen te maken. Tijdens Yoga Nidra is je bewustzijn tussen waken en slapen, een staat die je normaal gesproken alleen bereikt tijdens je diepe slaap. Daarom voel je jezelf na een Yoga Nidra sessie uitgerust en verfrist, alsof je terug komt van vakantie.


Eerst meer informatie?

Zie je door de keuzes de mogelijkheden niet meer en wil je eerst informatie? Dat kan! Neem contact op, of kom eens een proefles doen.

Meer weten?

Netherlands

Onze privacyklaring is van toepassing.